Održana radionica “Dojenje, Moj kutak” – MONDO

09.04.2014. 09:35

Povodom Svjetskog dana zdravlja 07. aprila u Banjaluci je održana radionica o dojenju u organizaciji “Bubsi bebe” i škole za trudnice “Radosnica”.

Tom prilikom svečano je otvoren i  “Bubsi Beba kutak za dojenje”, a Banjaluka se pridružila gradovima koji s posebnom pažnjom njeguju dojilje i male bebe te njihove potrebe.

Radionica se održala u školi za trudnice „Radosnica“, koja je bila premala da primi sve zainteresovane trudnice i mlade majke. Nakon uvodne riječi koju je održala Vlatka Đermanović Bojanić osnivačica „Radosnice“, predavanje na temu dojenja održali su dr Ljubo Viškruna – Pedijatar i neonatolog u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog cantra Banjaluka i Tereza Kiš Miljković – regionalna savjetnica o dojenju.

“Sa zadovoljstvom i radošću možemo da odahnemo i zahvalimo svim dobrim ljudima Banjaluke, ali i okruženja, koju su uložili svoje vrijeme, energiju i ljubav u ovaj posebni događaj – Otvaranje Bubsi Beba kutka za dojenje te radionicu o dojenju. Nije bilo lako sve to postići za kratko vrijeme, ali uz pozitivne i raspoložene ljude koje smo sreli organizujući događaj, sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je bolji svijet moguć i da svako od nas može doprinijeti boljitku”, izjavila je Slađana Latinović Štula, idejni tvorac Bubsi Bebe.

Zbog velikog interesovanja za radionicu, Bubsi beba planira organizaciju većeg događaja posvećenog dojenju, koji bi se trebao održati u prvoj sedmici avgusta, kada je ujedino i Svjetska sedmica dojenja.

(MONDO)

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!