Podrška najzdravijem načinu ishrane beba – Šumadijapress.co.rs

10-05-2014 11:14 | Društvo | Autor / izvor: Šumadijapress

Udruženje „Info centar“, u programu inicijative pod nazivom „Moja podrška dojenju“ organizovaće danas (subota, 10. maj,16,00) javni skup u Kragujevcu.

-Skup organizujemo po dvanaesti put sa ciljem pružanja podrške dojenju kao najzdravijem načinu ishrane beba i kako bi ukazale na brojne probleme sa kojima se suočavamo u društvu kada je dojenje tema dojenja. Okupljanje u Kragujevcu biće prilika da zainteresovane trudnice i majke na licu mesta porazgovaraju o praktičnim problemima na koje nailaze pri dojenju sa članicom Tima za podršku dojenju, kao i sa ostalim majkama i trudnicama koje podržavaju ovu akciju. Iako je dojenje prirodni čin, način da se deca hrane i tako prežive, u društvu koje nas okružuje mi se suočavamo sa velikim negodovanjem, dobacivanjem, vređanjem, kada odlučimo da na javnom mestu hranimo svoju decu– ističe Tereza Miljković, vršnjačka savetnica za podršku dojenju.

Kako kaže Nataša Karadžić, organizatorka skupa u Kragujevcu, ovakve akcije se sprovode ne samo u Kragujevcu već širom Balkana.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!