26.10.2016. – “Vaši saveti su za mene bili dragoceni”

dojenje

Poštovana Tereza,
Mnogo Vam hvala. Vaši saveti su za mene bili dragoceni. Na Vaš sajt me je uputila sestra koja živi u Švajcarskoj i takođe je uspešno dojila dve devojčice. Ja sam imala problem sa smanjenom količinom mleka nakon mastitisa sa trećim detetom. Sada dojim četvrto dete. Primećujem koliko sam napredovala u odnosu na dojenje prvog deteta i pored iskustva to je u velikoj meri i zahvaljujući vašim savetima. Mnoge mame sam uputila na Vas. I mnogo je zena kod nas u Novom Sadu koje imaju problem sa dojenjem.

Iako sam zadovoljna pedijatrom i patronažnim sestrama u našem kraju ipak njihovi saveti ne pomažu kod rešavanja problema sa dojenjem. Doktor odmah upućuje na ad formulu ukoliko dete nije dovoljno napredovalo, a nikada ne daje savete o dojenju niti se udubljuje u to kakav je problem sa dojenjem. Patronažna sestra daje savet da treba jesti i piti tečnosti što više i dojiti bebu češće.

Moj problem sa količinom mleka to nije rešavalo. Sreća je bila što je moja prva beba sa 3.5 meseca kada smo dobili od pedijatra savet za dohranu izričito odbijala bilo kakvu flašicu i bilo koju ad formulu (mada smo tada isprobali razne flašice i razne vrste mleka i na to potrošili mnogo para) nastavili smo samo dojenje i beba je dalje lepo napredovala. Kasnije sam se već naučila kako podstaknuti laktaciju. To dozivljavam kao mnogo veći uspeh od obrazovanja, karijere, putovanja… Znati u radosti da dojiš svoju bebu veće je bogatstvo.

Hvala Vam jos jednom i veliki pozdrav iz Novog Sada od mame Jelene.


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!