Druga akcija “Podrška dojenju na javnom mestu” – Novi Sad (VIDEO)

2. akcija podrške dojenju na javnom mestu – Novi Sad

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=g5NQ2isbH2g]

Prevod:
Mame koje doje mesečno jedanputa organizuju okupljanje dojilja na javnom mestu. Ovim žele da ukažu koliko je važno majčino mleko i da nije sramota podojiti svoju bebu u javnosti.

Novosadske mame, članice grupe za podršku dojenju na FB pod nazivom “Moja podrška dojenju”, organizuju se preko društvene mreže i potpomažu jedna drugu vezano za dojenje i pružaju podršku dojenju, osetile su potrebu da organizuju javni skup dojilja kao podrpku dojenju na javnom mestu

Željka Šoš (član grupe)
Zato smo ovde da skrenemo pažnju građanima da dojenje nije sramota. Nedavno sam bila na predavanju gde je rečeno da je majčino mleko hranjiva tečnost i ujedno i lek. Mi smo zato ovde da nahranimo naše bebe i čuvamo im zdravlje, nije sramota podojiti bebu u gradu na nekoj klupi ili stepenicama.

U Novom Sadu samo u limanskom parku i strandu postoji “kucica” za dojenje bebe. Bebe treba nahraniti svaka dva sata majke mogu da biraju da li ce odloziti nekako dojenje ili ce podojiti svoju bebu na javnom mestu.

Kristina Kolar (član grupe)
Primetili smo poglede od strane zena, starijih mama ali se nama direktno jos nije upucena nijedna zamerka. ,Ja dojim svoju bebu kad god i gde god trazu ne mogu da joj objasnim sad ne mozes da sikis nego kasnije kako to da objasnim maloj bebi , isto tako kada odrastao covek ogladni kupi parce pice i jede na ulici

Kristina Miškov
Ja licno nemam lose iskustvo, vec dugo nismo izlazili ali kada je bila manja kad i gde je ogladnila dobila je da sisa , Samo sam cula od drugih da jej jedna zena izbacena iz kafica zato sto je htela da podoji svoju bebu.

Od prvog do sedmog avgusta je svetska nedelja dojenja za kada se ponovo organizuju sakupljanje mame za podrsku dojenja na javnom mestu.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!