Majke dojile svoje bebe u pulskoj Areni – regionalexpress.hr

PODRŠKA DOJENJU NA JAVNOM MJESTU
U sklopu akcije „ Podrška dojenju na javnom mjestu“ koja se u subotu 1.6.2013. odvijala u više gradova diljem regije, uključile su se i majke iz Pule dojeći svoje bebe na javnom mjestu – U pulskoj Areni pokazale javnosti kako je dojenje lijep, normalan i prirodan čin. Dojenje je u prvih šest mjeseci jedina hrana i piće koje je potrebno svakoj bebi. Od 6.mjeseca do godinu dana majčino mlijeko je osnovna hrana a sve ostalo je nadopuna obroka. Dojenje je prirodno i potrebno, a majke se ne bi trebale sramiti dojiti svoje bebe izvan četiri zida svojih kuća.
Akcija je nastala iz grupe za podršku dojenju na Facebook-u pod nazivom “Moja podrška dojenju” (osnivač: Tereza Kiš Miljković) koja broji preko 7000 članova, a cilj je promicanje važnosti dojenja, koje u novije vrijeme sve više gubi bitku pred proizvođačima adaptiranog mlijeka, te osvještavanje javnosti o prirodnom i nesramotnom obliku hranjenja beba na javnom mjestu. Mnoge su majke radi negativnog stava okoline ponekad prisiljene dojiti svoje bebe u javnim toaletima i u drugim neadekvatnim uvjetima, i taj se stav pokušava promijeniti.
Članice grupe su u više od 50 gradova bivše Jugoslavije a poneke i izvan granica (sveukupno više stotina sudionika) na dan akcije u vremenu od 12:00-18:00 sati izašle na ulice, parkove i ostala javna mjesta u njihovom gradu, te u pratnji ostalih članova obitelji i prijatelja organizirale prelijepo druženje uz dojenje. Pozitivan duh i vedra atmosfera se protezala kroz dan, a edukacija i poticanje okoline o dobrobitima dojenja nastaviti će se i u budućnosti. Rex
Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!