Počela Svetska nedelja dojenja (VIDEO) – Niška TV

Svetskoj nedelji dojenja, koja se obeležava od 1. do 7. avgusta, pridružile su se i mame iz Niša, zajedničkim dojenjem svojih beba. Ovaj prirodan način ishrane, ne samo da dobro utiče na zdravlje, već stvara i osećaj bliskosti i neraskidivu vezu između majke i deteta, poruičile su mame koje su učestvovale u akciji.

Bacite flašice – poručile su mame koje su se priključile svetskoj podršci dojenju. One su u isto vreme kada i majke širom sveta podojile svoje bebe.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje dok beba ne navrši 6 meseci, a zatim nastavak sve do druge godine, ukoliko je to želja majke i deteta. Mame kažu da je vrlo važan i dobar savet lekara i patronažne sestre.

Prvo zajedničko dojenje organizovale su mame na Novom Zelandu 2005, a prethodne godine je 14,5 hiljada majki istovremeno podojilo svoje bebe. Sada imaju za cilj da obore ovaj rekord kako bi podigle svest o značaju dojenja. Mame su, takođe, imale priliku i da nauče nešto više o dojenju uz podršku GO Medijana.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QqBbs_YTpxU]

Izvor: Niška TV

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!