Mondo – Otvoren “Kutak za dojenje” u Banjaluci

8. April 2014.

Banjaluka je danas i zvanično dobila svoj “Kutak za dojenje”, koji je sastavni dio prodavnice “Bubsi beba”. 

kutak za dojenje

Otvaranju “Kutka za dojenje” prisustvovali su Tereza Kiš Miljković, regionalna savjetnica za dojenje, Vlatka Bojanić iz škole za trudnice “Radosnica” i Slađana Latinović Štula, idejni tvorac Bubsi bebe i Kutka za dojenje.

“Bubsi kutak koji danas otvaramo je jedinstveno mjesto u RS koji je besplatan i dat mamama na korištenje. Ja kao mlada majka sam vidjela potrebu da napravim nešto takvo jer sam se jednog dana zatekla u gradu sa bebom i bilo je ružno vrijeme pa nisam imala gdje podojiti bebu. Tako sam došla na ideju za ovaj kutak”, istakla je Slađana.

Tereza Kiš Miljković, koja se već 15 godina bavi savjetovanjem o dojenju, je ovom prilikom istakla važnost dojenja, kao najboljeg i najzdravijeg početka života svake bebe.

“Večeras ćemo održati radionicu o dojenju gdje ćemo govoriti uopšteno o dojenju i važnosti dojenja, kao i problemima majki, govorićemo o mitovima i predrasudama, a sve majke i trudnice će imati priliku i da postave pitanja i dobiju savjet u vezi sa dojenjem”, dodala je Miljkovićeva.

Podršku ovom projektu dala je i škola za trudnice “Radosnica”, čija je predavačica istakla potrebu za ovakvim radionicama i potrebu za mjestom za dojenje.

“Kod nas su majke još uvijek izložene neugodnostima kada trebaju podojiti bebu na javnom mjestu, tako da mi je veoma drago što je otvoren ovaj “Kutak za dojenje” kao mjesto gdje sve mame mogu doći i u prelijepom ambijentu nahraniti bebu”, rekla je Bojanićeva.

Prva radionica o dojenju u Banjaluci

Podsjećamo, večeras u 18.00 časova će biti održana radionica o dojenju u školi za trudnice Radosnica na kojoj će govoriti dr Ljubo Višekruna, Tereza Kiš Miljković, savjetnica za dojenje, Vlatka Bojanić, predavačica u Radosnici i Slađana Latinović Štula, majka i idejni tvorac Bubsi bebe.

Izvor: Mondo

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!