Priča o dojenju 71

Želim da sa vama podelim svoje iskustvo sa dojenjem i sva dešavanja koja su mu predhodila:

Porod je prošao relativno dobro, malo sam pukla, koji konac unutrašnji i spoljašnji i to je to. Poslije par dana kad sam došla kući iz bolnice dobijem malo jače bolove, kojima medicina za bolove koju sam uzimala nije baš pomogla, i vidim nešto se čudno dešava. Nešto kao da će da izađe iz mene (a krvarila sam svo vrijeme). Valjda tako to bude normalno poslije poroda… i tako ja odem do toaleta i uđem u tuš kabinu da se malo istuširam (mislim na doljni dio) i tako meni ispadne tako veliko parče sukrvice/zgrudvane krvi to je bilo kao džigerica i velicine obe šake. Ja se uplašila i zovem onako u bunilu muža, rekoh porodih se opet … Da skratim, zvali smo dr. ništa… samo su nam rekli dobro da sam to izbacila iz sebe… Onda kontam vraćam film nazad, kad sam se porodila i babica je trazila nešto po posteljici i izgledala zabrinuto i pričala sa sestricom koja je njoj pomogla da me porode… Izraz lica im je govorio da nešto hvali nešto traže, a toga nema onako sva umorna iscrpljena ne dajem tome toliko važnosti da bi mi muž preveo o čemu pricaju jer tada nisam znala švedski … i kontam kasnije to je taj “nedostatak “koje su tražile…

Dobijem ja sina na svoje grudi i on onako malen, a već zna da treba da doji i pomjera glavicom i kao da traži likanu/dojku… Kažemo babici da je gladan i da treba jesti ali da mlijeko ne ide i šta da radim? Ona odgovara da beba moze 24h biti, a da ne doji i da ne brinem za to, mlijeko će polako da krene i on će moći da doji… Tako ja i poslušam njih jer nisam imala puno znanja o tome kao sve što je prvo dijete…

[wp_ad_camp_1]

Obzirom da živim u Švedskoj imali smo opciju da uzmemo hotel koji je pri bolnici da bih se odmorili i tako se mi prebacimo ja muž i dijete u taj hotel. Sin onako miran samo nas nekim tužnim pogledom gleda i kao da traži nešto. Bože nikad to neću zaboraviti, ne plače, samo pogledom govori mama ja sam gladan poslije 6 h treba sestrica da ga pregleda kako su nam rekli i mi odlučimo da ne čekamo i muž ode zvati da odrade taj pregled da možemo spavati/odmoriti se.

Dođe sestrica i kako je vidjela dijete počela je da trči, onda je nastala uzbuna, ja ne kontam o čemu se radi nema vremena da priča već juri za toplomjer zatim za ****** dohranu i kaže da se skinem i zagrijemo robicu ako imamo sta toplije… što i uradim… U međuvremenu je ona nahranila dijete i stavila ga odmah meni na grudi da se zagrije. (Važnost kontakta koža na kožu) Dakle uzbuna je bila da je djetetu pala temperatura, tako i šećer, i poceo se hladiti jer nije dojio nekih 6h .

Onda je jedna sesrtica pokušavala da mi izvuče mlijeko i nije uspjela, a grudi tako tvrde bile. (Prepunjene dojke) Dakle nije dojio te noći jer smo odmah prebačeni bili na dječije odjeljenje. Sestrice su uzele dijete da ga dr pregleda i hvala Bogu kad je jeo sve je bilo islo na bolje. Bio je zadovoljan i zaspao.

Onda je nastala muka sa dojenjem, mlijeko nije išlo, meni bradavice male (Ravne i uvučene bradavice i dojenje) onda smo silikonske koristili, išli kod dr zbog istog, da nas uče da dojimo itd. E da u tom periodu dok smo bili na odjeljenu donosili su elekrtičnu pumpu da izvlačim mlijeko ali nije išlo. I onda mi setrice kažu da se ne mučim, bolje i lakše **** dohrana.

A ja sam tako željela da dojim i one kad su izašle i ja ostala sama uzmem dijete onako ko krijući heheehe… i postavim ga da doji. Boljelo jeste, krvarilo, svega je tu bilo ali smo uspjeli! Zatim sam i od Tereza dobila puno korisnih savjeta tako da smo mi dojili pune 2 god. i mjesec dana ..

I dan dans mu nedostaju njegove “likane” ( sike), kako je on zvao, pa dođe i zavuče rukicu i malo ga želja prođe. J

Sad je 5 god veliki dečko ali voli njegove likane.

autor: Nella (stranica za podršku dojenju)

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!