“Bilo je lijepo dok je trajalo”

Lijep pozdrav Vama i svim mamama koje uspiješno doje svoju dječicu ? ja sam rodila troje, jednom jednu curicu, drugi puta dvije ❤

Kod prve curice se jednostavno nisam snašla s dojenjem, sisala je mjesec dana, mislila sam da nemam dovoljno mljeka, a bilo je koliko je trebalo, pa sam počela s dohranom misleći da je gladna, i samim tim mljeko se smanjivalo, a ona odbijala sisu ?

Druge dvije (blizanke), rođene male, od rođenja smo uspili uhvatiti ritam, mljeka kao u priči, ali i to nije dugo potrajalo, ostale smo same nas 4, dok je tata morao van, u drugu državu raditi. Od umora uhvatila sam sebe više puta da spavam s djecom u naručju, i isto kao i u prvoj situaciji, počela s dohranom.

Bilo je lijepo dok je trajalo, ja nisam uspila, ali zato svaka čast mamama koje uspiju ❤ Moje curice su sad već velike, ali u potpunosti podržavam dojenje, bilo kad, bilo gdje ?

Ovaj tekst je deo serijala o ličnim iskustvima žena koje su rodile blizance i manje ili više uspešno ih dojile. Na (ne)uspeh dojenja uticalo je mnogo faktora. Neki od njih mogu da se spreče, prevaziđu, izbegnu. Nadam se da će ovaj serijal pomoći da se bolje razume dojenje blizanaca.


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!