5 iskustava jedne mame :)

Objava sa zida grupe za podršku dojenju. Nadam se da se majka neće naljutiti što sam je prebacila na sajt bez pitanja, stavljam zato anonimno, mada je u grupi pod punim imenom i prezimenom. 🙂 Evo poruke u originalu:

  • “Sa prvim studirala (200km 3 puta nedeljno minimum, ucenje po cijeli dan, zavrsila Matematiku, tada bila 3.godina)
  • Sa drugim, ostala trudna kada je prvi sin jmao 3 mjeseca, studirala , cuvala prvo i radila na zamjenama
  • Sa trecim, nakon 4 mjeseca ponovo, zavrsavala cetvrtu ???? diplomirala u 8.mjesecu, radila svo vrijeme, do 15 dana pred porodjaj
  • Sa cetvrtim radila do zadnjeg casa, cak povela kolo u stiklama, 14cm, na maturskoj veceri 15 dana prije porodjaja ????????????
  • Sa petim radila do 7.mjeseca, inace prvo dijete za koje imam pravo na bolovanje, a onda ribala i mijesila po cijeli dan od dosade. Sat prije porodjaja napravila kifle, dala veceru, uspavala ih pa otrcala da se porodim ????????????

Inace, sva su djeca dojena , izuzev prvog zbog neznanja i slusanja okoline, place lose ti mlijeko, dojili smo na parkingu skole na velikom odmoru, pauzama, i uspjeli da izguramo svakog puta godinu dana ???? i sada dojimo, mada nam je tek 2 mjeseca i muku mucimo sa laktacijom, vjerovatno zbog umora, nenaspavanosti i svega ostalog… ???? ali, valjda izguramo… PS svakog puta izuzev sada, mastitis, temp 40 i po 15 dana, pa muke da se laktacija vrati… Ali sve prodje… 😀 upornost i volja je valjda kljuc svega… ???? i jos je drugo dijete bilo u bolnici u PG, za mene bije bilo mjesta, pa san posla, i ulazila kod njega na svaka 3h da ga podojim od 6-22, a izmedju sjedjela na klupi ispred KC ili u parku, u avgustu mjesecu na 45 stepeni.. onda podjes ds prespavas, uz redovna izmuzanja, pa opet ujutru u 6h… tako 20 dana… i sada se pitam otkuda mi snaga bila ????????????” anonimno

Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!