Crna Gora – Svjetska nedjelja dojenja: Uz podršku do uspješnog dojenja

Sloganom „Uz podršku do uspješnog dojenja“ u Crnoj Gori će biti obilježena Svjetska nedjelja dojenja koja se održava od 1. do 7. avgusta, saopšteno je iz Udruženja Roditelji.  

Tim povodom sjutra u  podne u tržnom centru Mall of Montenegro udruženje Roditelji će otvoriti Kutak za dojenje.

Već u srijedu  7. avgusta u Dječijem parku na Kruševcu biće organizovano okupljanje na kojem će predstavnice Udruženja razgovarati sa gostima i prisutnim majkama o glavnim temama ovogodišnje Svjetske nedjelje dojenja. 

„Naši gosti će biti pomoćnica ministra zdravlja Mira Jovankovski Dašić, savjetnica za dojenje iz Srbije,TerezaKiš Miljković i glumica Žana Gardašević koja će govoriti o svom iskustvu dojenja. Organizaciju ovog događaja, kao i prethodnegodine, sponzorisala je kompanija Rosa koja već neko vrijeme svoje aktivnosti usmjerava ka podršci neonatologije u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Udruženje je pripremilo postere i flajere sa porukama gdje i kako zatražiti pomoć o dojenju, koji sadrže i prikaz  proračuna koliko je novca potrebno u toku prve godine bebinog života ukoliko se ona hrani vještačkim mlijekom. 

Posteri će biti dostavljeni svim crnogorskim porodilištima.

Tema ovogodišnje Svjetske nedjelje dojenja, kako pojašnjavaju iz Udruženja je “Podrška dojenju” koja u fokus stavlja vršnjačko savjetovanje.  

“Udruženje Roditelji planira da oformi grupu majki volonterki sa iskustvom dojenja. One će, nakon obuke stručnjaka, svim majkama koje im se budu obraćale za savjet pomagati putem posebne telefonske linije,  portala Roditelji.me, ali i u direktnom kontaktu”, stoji u saopštenju.

Svjetska nedjelja dojenja se obilježava već 21 godinu u preko 150 zamalja svijeta.

Izvor: roditelji.me

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!