Dojenje blizanaca – zajednički podoji

Zdravo Tereza ?
Mi sada imamo 5 i po meseci i za sada samo sisamo, bez dohrane i čvrstih obroka ? Naše dojenje je uspešno, hvala Bogu ? Mislim da je najbitnija želja majke da doji bebu, a onda nakon toga, podrška mog supruga, koji je gledao da mi na svaki mogući način pomogne i olakša dojenje (čak je i pridržavao dojke kada sam ih dojila isto remeno) ? Kada je tu razumevanje i podrška medju supružnicima prisutna ništa ne deluje tako teško, pa čak ni one stvari koje se na početku čine nemogućim!
Dojenje u paru je poduhvat! Meni je na samom početku bilo lakše da ih dojim istovremeno jer su bili mali i kao takvi nisu se pomerali, migoljili ili kako to već da nazovem.
[wp_ad_camp_1]
Kako je vreme odmicalo postajalo je sve teže dojiti ih istovremeno. Ja ih u 95 %slučajeva dojim odvojeno jer su se već i sami navikli da “sačekaju” jedno drugo. Razmišljala sam skoro o tome da pokušam da ih dojim zajedno u sedećem položaju, jer će još malo moći samostalno da sede. Što se jastuka tiče nisam ih kupovala. Kombinovala sam one koje imam u kući (anatomski, perjani, sundjerasti).
Mojim bebama u poslednje vreme odgovara ležeći položaj za hranjenje (naravno kada uslovi to dozvoljavaju, tako da nam jastuci i nisu nešto potrebni. Još jedna stvar samo – Jedino vreme kada mogu potpuno da se posvetim svakoj bebi pojedinačno je u vreme dojenja i mislim da je i to igralo jako veliku ulogu da ih uglavnom dojim pojedinačno.
Izvini na predugom postu, ali se nadam da sam pomogla ?
Pozdrav za divnu ženu od nas troje ?
Ako još nešto treba tu smo ❤️ 

Ovaj tekst je deo serijala o ličnim iskustvima žena koje su rodile blizance i manje ili više uspešno ih dojile. Na uspeh dojenja uticalo je mnogo faktora. Neki od njih mogu da se spreče, prevaziđu, izbegnu. Nadam se da će ovaj serijal pomoći da se bolje razume dojenje blizanaca.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!