Na sajtu www.brusonline.com o akcijama podrške dojenju

logo moja.podrska dojenjuPre nešto više od pet godina na društvenoj mreži Facebook osnovana je grupa „Moja podrška dojenju“ koju je pokrenula Tereza Miljković iz Brusa a cilj je bio jasan: pružanje podrške dojenju tj pružanje podrške majkama koje doje.
Kako je vreme prolazilo grupa je malo po malo rasla i dobijala sve više članova koji su tražili savete i pomoć vezanu za dojenje a povremeno se javlaju i tate sa pitanjima kako bi pomogli svojim suprugama i deci.

Broj članova grupe je prešao broj od 23.000 koju najvećim delom čine majke i trudnice iz ex YU republika koje vezuju dve stvari, govore istim jezikom i sve one ili doje ili to žele da rade kada se porode.

U junu mesecu navršila se prva godina akcije koja je pokrenuta u okviru grupe „Moja podrška dojenju“, a pod nazivom „Podrška dojenju na javnom mestu“. Ove akcije su od momenta pokretanja privukle jako mnogo učesnica koje su svesne značaja dojenja ali jednako svesne da beba ima pravo na svoju hranu i u parku i na obali reke i dok se sa mamom i tatom šeta po gradu.

Do sada je održano šesnaest redovnih mesečnih akcija u kojima je simultano učesvovalo mnogo gradova sa područja celog Balkana. Broj učesnika je jako velik, a efekti se vide. Sve je više onih koji shvataju poentu da je detetu podoj potreban jednako kao što je majci potrebno da izađe sa detetom da prošeta i da niko nema pravo da majci zabrani da podoji svoje dete.

Akcije koje se odvijaju u okviru grupe „Moja podrška dojenju“ nastavljaju i dalje da se održavaju, uglavnom prve subote u mesecu, a svi detalji mogu uvek da se nađu u grupi nekoliko dana pred samu akciju.

Više na linku “Moja podrška dojenju”(klik)

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!