Održan Prvi festival dojenja u Beogradu

DojenjeBG0517 publika

Prvi festival dojenja u Srbiji održan je u Beogradu u petak 19. maja 2017. godine na kome je preko 200 budućih mama imalo priliku da čuje edukativne i zanimljive sadržaje o dojenju u cilju promovisanja dojenja, podršci trudnicama i majkama da uspešno doje. Ambasador festivala je bila manekenka Bojana Barović, poznata mama koja podržava buduće mame na njihovom putu dojenja.

[wp_ad_camp_1]

DojenjeBG0517 drMiletic

Jedan od predavača na Festivalu bila je i dr Marija Miletić, lekar, specijalista interne medicine, magistar endokrinologije na doktorskim studijama, praktičar transakcione analize, saradnica Nikola Tesla Centra (NTC), a pre svega mama dve devojčice. Ona je svoju stariju kćerku dojila dve, a mlađu tri godine jer je kao mama je osećala, a kao naučnica znala da je to najbolje za njenu decu. Iz toga je nastalo predavanje „Dojenje, nauka o ljubavi“ koje naprosto morate da čujete.

Superbeba1

Festival je bio bogatiji i za dve radionice „Da li ste spremne za dojenje“ i „Najveći izazovi u dojenju, kako ih prevazići“ koje je održala Tereza Kiš Miljković Moja podrška dojenju.

DojenjeBG0517 Rokvici

Tema “Dojenje na javnom mestu i roditeljstvo iz ugla uspešnog tate” posvećena je tatama koji podržavaju svoje supruge, a o svojoj podršci govorio je Nikola Rokvić u društvu supruge Bojane Barović.

Pored jedinstvenih predavanja o majčinom mleku i dojenju, kao i njegovom uticaju na inteligenciju dece, u atrijumu centra bilo je organizovano interaktivno druženje i podela poklona sponzora.

Program je sadržao sledeće teme:

* Matične ćelije, zalog za budućnost, sponzor Bio Save
* dve radionice „Da li ste spremne za dojenje“ i „Najveći izazovi u dojenju, kako ih prevazići“, Tereza Kiš Miljković, dva predavanja jedno na početku drugo za kraj
* Ishrana u toku trudnoće i dojenja, nutricionista Jovana Srejić Ferluga
* Nega zuba u trudnoći i nega bebinih zuba, stomatolog DZ Voždovac
* Grčevi i bolno nicanje zubića, sponzor Marija Krivačić, Alpen pharma
* Uticaj majčinog mleka na inteligenciju, „Nauka o ljubavi“, dr Marija Miletić
* Osigurajte budućnost svog deteta, sponzor Dunav osiguranje
* Kako urediti bebin kutak, Neda Pitulić, dizajner enterijera
* Dojenje na javnom mestu i roditeljstvo iz ugla uspešnog tate, Bojana Barović i Nikola Rokvić

I Festival dojenja održan je u poslovno sportskom centru Šumice, u Beogradu, pod pokroviteljstvom Opštine Voždovac.

izvor: www.brusonline.com

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!