Ponosna sam što smo uz sve probleme uspjeli sa dojenjem

Evo ovako…. ja sam mama troje djece, dečka od 6 godina i blizanaca, cure i dečka od 3 godine….

foto: womenhealthzone.com

Blizanci su rođeni u 34 tj i nažalost nisu dojili od prvog dana, ali na moje insistiranje u bolnici da mi daju bočice za izdojeno mlijeko i vlastitom upornošću uspjevala sam izdojiti do 400 ml od prvog dana početka izdajanja.

Pretpostavljam da su žlijezde još bile, ajmo reći naviknute, na proizvodnju mlijeka jer sam prvo dijete dojila do 26 mj. Izdajati sam se nastavila svakodnevno dok bebači nisu dovoljno ojačali kako bi mogli dojiti. Nakon nekog vremena, dok su klinci bili još na neonatologiji dolazila sam dva puta dnevno u bolnicu dojiti i dva puta dnevno sam nosila izdojeno mlijeko, kako bi bila sigurna da ce piti isključivo moje mlijeko.

[wp_ad_camp_1]

Nakon dugih 28 dana, moji blizanci su stigli kući. I od prvog dana su dojili, imali su svoj ritam da su tražili papati jedan za drugim, bilo je dosta teško, pogotovo sa curicom jer je ona bila dosta sitnija i teže joj je bilo dojiti, pa smo njoj koji puta dali izdojeno mlijeko. Nakon nekog vremena isključivo su dojili i na to sam jako ponosna…. proplakala sam suza i suza, ali želja je bila jača.

Nažalost, curica je sa 6 mjeseci sama odbila dojku i uz sav moj trud nije bilo uspjeha, dečko je produžio do 8 mj.

Voljela bih da su oboje dojili ko njihov veliki braco, ali sam ponosna sto smo uz sve probleme uspjeli bar tih prvih pola godine biti na majčinom mlijeku, jer sam znala da im kao nedonoščadi svaka kap mnogo znači.

Katarina Balija

Ovaj tekst je deo serijala o ličnim iskustvima žena koje su rodile blizance i manje ili više uspešno ih dojile. Na uspeh dojenja uticalo je mnogo faktora. Neki od njih mogu da se spreče, prevaziđu, izbegnu. Nadam se da će ovaj serijal pomoći da se bolje razume dojenje blizanaca.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!