Priča o dojenju 22

Ako moze anonimno.
Evo mog skromnog doprinosa grupi i mog dosadasnjeg iskustva.

Sa prvim detetom mi je sve oko dojenja izgledalo kao nuklearna fizika, nisam bila dovoljno informisana, sestre u porodilistu mi rekle na 3 sata doji dete ne smes cesce da se detetu ne preoptereti stomak… Pa onda svi ostali koje sam ja luda slusala, meni grudi pune ja sa temperaturom nosim je i gledam na sat kad ce doci vreme hranjenja… Naravno mleko se vremenom smanjivalo jer dete nije sisalo na zahtev, po savetu pedijatra uvela dohranu i ona mi opet kaze da daaaaa na tri sata mama ni slucajno ranije… I tako, sisala je samo 6 meseci, a kad pogledam s druge strane srecna sam da sam i toliko imala mleka kad cujem zene koje kazu da su dojile samo mesec dva i nestalo im mleko…

A sada je totalno druga prica, evo ga momak sad ce 5 meseci, sisa kad hoce a i kad nece ja ga nudim 🙂 Trenutno smo u strajku jer mu je sve drugo zanimljivije ali kad se umori od igranja sa starijom sekom uhvati ciku i sve lepo porucka… Nekad napreduje vise, nekad malo manje, izmenjali smo sve boje kake za ovih 5 meseci, i nista od toga mi nije bilo stresno, jer ja znam da ja u svakom momentu imam mleka za svoje dete i da je zdrav i sit i srecan.
Jako mi je zao sto sa cerkicom nisam bila pametnija. Ali vreme ne mogu vratiti, srecna sam sto je i 6 meseci sisala. A bata ce dokle god bude hteo. Tako da mame ne obracajte paznju na sve ostale, svaka mama ima mleka za svoje dete, samo stavljajte dete na grudi, u pocetku ce vam se ciniti naporno, ali ja valjda sto sam znala kakva je muka sa flasicom i citavom procedurom pripremanja i hranjenja bebe pa mi ni skokovi ni celodnevno siskanje uopste nisu bili problem.

Seka se igra jednom rukom slazem kocke drugom drzim batu da siki, ma nista nije tesko, sve se moze samo kad ima volje i kad znas da je to jedino ispravno i najbolje.

autor: anonimno članica grupe za podršku dojenju

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!