“Vuče ona i vuče, molim sile svemira samo da krene…”

foto: huffingtonpost.com
foto: huffingtonpost.com

Igrajući se sa lutkama još kao mala znala sam da ću biti majka. Uživala dam da gledam kako komšinica doji svoju bebu, to malo biće spokojno na maminim grudima. I ako sam jako želela decu nisam žurila.

Druga godina studija, šok, tumor na levoj dojci.

Znala sam jako dobro sa čim se borim jer su i mama i sestra tri godine pre toga operisane od istog-genetski nasledna bolest po ženskoj liniji! Ultrazvuci, pregledi, tumormarkeri i šta sve još ne, doktor neće da operiše, mlada sam, pazimo ali nikako trudnoća!

Diplomirala, rešim da ja njega sredim, ne mogu ja s njim (tumorom) da živim u neizvesnosti hoće li se proširiti, rasti ili neće. Odem kod hirurga, kaže ako je dobroćudni vadimo samo kuglicu ako ne ide cela dojka, biće sve ok ali nećete moći da dojite, štaaa sad mi to kažete!!!

[wp_ad_camp_1]

I bude sve ok izvade oni samo kuglicu sve super, doktor kaže morate čekati sa trudnoćom minimum tri godine zbog hormona, molim??? Duga veza, ozbiljna veza ja bi bebu, šta ću čekam. I dočekam. Devet meseci čitam gledam video kako pravilno postaviti bebu da sisa, šta je dobro za mleko šta ne sme, ja srećna grudi pune mleka!!!

Krenulo mleko još pre porođaja ali samo iz desne.

Stigne moja beba dugo željena, donese je babica na prvi podoj namesti na desnu dojku, beba kao sa fakultetom hvata bradavicu kao prava siki iz prve i zaspi. Namesti babica nju na levu dojku, zna dete šta mu je činiti, hvata bez problema. Vuče ona i vuče, molim sile svemira samo da krene, traje čitavu večnost. Suze su mi krenule istog momenta kad i mleko, ta radost, taj osećaj mi je bio jedini dokaz da je sve u redu i da možemo taj deo života ostaviti za sobom.

Da li zbog moje neopisive želje da dam svom detetu najbolje za nju ili zbog nje koja je bila fenomen za mene sa takvom željom za sikom nismo se mučile išlo je sve kao po knjizi. Hvala silama svemira nismo imali nikakve prepreke aktivni smo sisavci i dalje i bićemo sve dok beba bude želela.

Puno pozdrava od malog Sisavca i mame Sike

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!