Zašto majke dobijaju ovakav tretman?

Porodila sam se u aprilu u ****** 

Pukao mi je vodenjak oko ponoći. Kada sam stigla u bolnicu svi su bili ljubazni. Ja sam od starta svakom lekaru nagovestavala da želim epidural ali sam imala utisak da nekako izbegavaju tu temu. U pola 3 sam ušla u salu i dali su mi stimulaciju da ubrzaju porođaj. Te noći nije bila gužva u porođajnoj sali. Kako su se bolovi pojačavali, babici sam rekla ponovo da hoću epidural na šta mi je odgovorila da to mogu da otpišem. Bez objašnjenja. U porođajnom bloku sam bila sama gde su me povremeno obilazili i pratili ctg. Kada sam u jednom trenutku tražila da dođe dr, jer hoću epidural, poslala mi je specijalizanta ginekologa. On mi je rekao da je sad kasno jer sam otvorena 6 prstiju (kada sam primljena u bolnicu bila sam oko 3 prsta). Kada sam rekla da od starta trazim anesteziologa, prokomentarisao je da je gužva, manjak anesteziologa… Srećom, porodila sam se brzo, u pola 6 ujutru rodila prirodno devojčicu od 3550g. Babica me sama porodila, prišla mi je kad su bili poslednji naponi, do tad me povremeno obilazila. Malo sam se pocepala.

Kada je dr specijalizant došao da me ušije, rekao mi je tiho da se žalim, da je anesteziolog tu, da neće da radi i da koristi situaciju sa koronom. Moja pretpostavka je da je spavao.

Bebu su mi stavili u ruke na kratko dok me je doktor ušivao (bez anestezije) jer rana nije velika. Želela sam da stavim bebu na grudi al u tom trenutku sam bila pogubljena od bolova, nisam ni pitala niti su oni ponudili. Morali smo da nosimo maske za vreme porođaja.

Trećeg dana smo puštene kući. Bila sam u apartmanu pa su mi dva puta dnevno donosili bebu, koju prethodno nahrane.

Ja sam je stavljala da sisa al je uglavnom spavala.Tražila sam da je ne dohranjuju, ali su je dohranjivali. Poslednjeg dana mi je sestra rekla da oni mogu da je donesu ne nahranjenu, ali ako nemam mleka oni je posle toga neće dohranjivati, sve do sledećeg hranjenja (posle 3h).

U apartmanu stoji obaveštenje kako bi trebalo da funkcioniše sa podojima, da se bebe prvo daju mamama na podoj, redovno, pa posle toga dohranjuju po potrebi. To nije poštovano.

Na dan izlaska bebu nisu ni dovodili, tek sam je hranila kad smo došle kući, u 16.00. To je bilo skoro 12 h od prethodnog podoja… I naravno, grudi kao kamen, mleko nadošlo…
Al sve u svemu, beba je odlična, samo sisa, za prvih mesec dana dobila 1450g. Ali drugo je dete, pa sam znala koje greške sa dojenjem ovoga puta neću praviti.

Pozdrav, naučila sam od Vas mnogo.❤️

PS. Kompletno osoblje bolnice je bilo veoma ljubazno.Jedina zamerka anesteziolog i podoji.I da napomenem da niko nije prišao da mi pogleda grudi, da pita bilo šta u vezi sa dojenjem.

ND

Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!