“I dalje mu se zacakle oči kad netko spomene siku”

Šaljem jednu relativno kratku priču, podržam Vas u namjeri da pomognete svakome s dojenjem, to je stvarno predivan osjećaj koji je šteta propustiti i za mamu i za bebu. Iza sebe imam jednog dečkica i 2 i pol godine staža dojenja.

Sve je počelo jednim dugim induciranim porodom i na kraju carskim, beban je završio na pedijatriji a ja zarobljena u krevetu. Vidjela sam ga tek drugi dan, svaki put kad sam dolazila spavao je kao ošamućen od adaptiranog mlijeka, a mojeg nema ni na vidiku. (Kako nastaje majčino mleko? )

Nitko nije niti spominjao pokušaj dojenja, treći dan su mi dali punu bocu da ga nahranim sve je popapo i zaspo, poslije su se čudili što sam mu sve to dala, nisam znala da sam trebala znati upute s adaptiranih mlijeka na pamet. Peti dan je tek nadošlo mlijeko, preko noći, gomila, grudi pred eksploziju, čitam o kupusu da pomaže, muža šaljem na tržnicu, spaja izdajalicu, masiram, izdajam, spasavam situaciju i slavodobitno nosim bocu prvog žutog mlijeka na pedijatriju, a on leži kompletno nahranjen, spava… još uvijek živim u nadi da su mu ga na kraju ipak dali na sljedecem hranjenju.

Šesti dan sam bila odlučna da ga podojim, jedva sjela na stolicu, stavila ga na prsa, povlači odmah uredno ali se miče kao da mu se gadi kao da mu nije fino, kao da nije slatko kao adaptirano, odustaje potpuno. Srce mi se slomilo da pored toliko mlijeka odustajemo od dojenja. Sedmi dan, ponovni pokusaj, ponovno odustajanje, gledam u to adaptirano i dođem na ideju, dobro ako je finije hajmo pokusati jedan trik. To sigurno ne bi nitko ni predlozio ni pokusao ali što sam imala izgubiti. Prolijem adaptirano po grudima samo da ga osjeti na prvu da ne odustane odmah, stavim ga na grudi i momak na prijevaru prihvati i povuče.

[wp_ad_camp_1]

Od tog dana on i sika su bili nerazdvojni par godina i odvikavanje je palo na kraju teže meni nego njemu ali i dalje mu se zacakle oči kad netko spomene siku. Bilo je i ugriza i štipanja i grebanja al i dalje nešto ljepše u životu nisam doživjela, tu sreću i smirenje u tim našim trenutcima ne mogu s ničim usporedit.

Lijep pozdrav!


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!