JAVNA TRIBINA POVODOM NEDJELJE DOJENJA

NVO Centar za savjetovanje i lični razvoj, zajedno sa partnetrskom NVO Moja podrška dojenju iz Tivta, organizuje javnu tribinu povodom obeležavanja Svetske nedjelje dojenja 7. avgusta u 12 sati u sali Doma zdravlja Tivat.

Tribina je otvorena za medije i sve zainteresovane za ovu temu. Ovaj događjaj dio je projekta „Školica dojenja Tivat“, koji se sprovodi u opštini Tivat, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

Uvodna izlaganja imaće:

  • Tereza Kiš, predstavnica NVO Moja podrška dojenju, predavač u Školici dojenja Tivat,
  • dr Danica Stevović pedijatar u Domu zdravlja Tivat i
  • Vera Janjatović patronažna sestra u Domu zdravlja Tivat.

U okviru obeležavanja Svetske nedelje dojenja, koja se ove godine realizuje pod motom „Osnažimo roditelje, podržimo dojenje“ biće riječi o obeležavanju Svetske nedelje dojenja širom sveta, kao i predstavljanje projekta Školica dojenja – Tivat, planirane aktivnosti, gostovanja saradnika, predstavljanje telefona podrške, ciljne grupe projekta itd.

Tereza Kiš, predstavnica NVO Moja podrška dojenju i predavač u Školici dojenja Tivat i dr Danica Stevović, pedijatar predstaviće trenutne situacije vezane za podršku dojenju i zdravlje dece u Tivtu.

Rad na terenu o ukviru redovnih obilazaka patronažne službe Doma zdravlja Tivat predočiće Vera Janjatović, patronažna sestra.

Za dodatne informacije Tereza Kiš, predstavnica NVO Moja podrška dojenju
tel: 068502972
e-mail: dojenje321@gmail.com

Izvor: radioTivat.com

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!