Još jednom sam uspela, moja beba je dojena beba!! – Andrijana

dojenje

Zdravo,
Javljam se ponovo, sada posle dojenja drugog deteta!

Porođaj je bio zakazan carski rez, totalna anestezija. I sve je proteklo u najboljem redu. Kao i kod prvog deteta, dojenje sam započela treći dan od porođaja. Kao i prošlog puta, sestre nista ne pomažu, pa čak i ako ih pitaš. Međutim, ovog puta sve je bilo mnogo lakše. Znala sam kako treba da postavim bebu, i šta da radim da bi moja beba bila sita.

Mleka je već bilo dovoljno posle dva dana od prvog podoja, kada sam u porodilištu, pumpicom izvukla 80ml mleka. Bila je super beba, jela je i spavala. Sada sam dojila na 2.5 – 3h. Obožavala je da sisa! Čak i kada sam morala da je ostavim da je čuvaju, ona ništa nije htela na flašicu, čak ni moje mleko! Tako da sam se uvek vraćala nakon 3h, da ona dobije svoju hranu. I nije mi bilo teško!

Prestala sam da je dojim posle njenih 12ipo meseci, iako sam jos htela da je dojim. Tada mi se mlečni kanal zapušio. Otisla sam na pregled, ali sam uspela sama da rešim to bez lekova. A onda se posle nedelju dana ponovo zapušio mlecni kanal. Pokušala sam da prirodno prekinem mleko, ali bolovi su bili nepodnošljivi. Uz pomoć lekova, mleko se prekinulo.

Uspeli smo da naučimo da mleko može da se pije i na flašicu. Ali nismo zaboravile ni ona, ni ja koliko je lepo sve to! Ona još uvek, ponekad, povlači majicu tražeći da sisa.

Vremenom ona će zaboraviti, ali ja necu nikada te najlepše trenutke dojenja!

Zato trudite se majke, i kada mislite da je nemoguće i da ne možete više da izdržite! Poklonite svojoj deci najbolji imunitet!

A ja, ponosna sam na sebe i svoju bebu!
Još jednom sam uspela, moja beba je dojena beba!!
Andrijana, 28 godina


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!