Prepreka za preprekom do uspješnog dojenja – mama iz Mostara

Budući da je dojenje najljepša i najdragocjenija stvar koju majka može pružiti svom novorođenčetu želim se i ja očitovati svojim primjerom na ovu temu.

Prije 6 godina, tijekom prve trudnoće pročitala sam more članaka o dojenju jer sam htjela biti pripremljena, brojne Vaše članke i savjete oko mogućih problema u uspostavi dojenja i nakon poroda krenuli smo dojiti. U bolnici sam već napravila velike ragade na bradavicama jer nisam znala pravilno staviti bebu. 10.dan nakon poroda zbog velike temperature i visokog crp-a završila sam u bolnici, a beba kući na ad (zbog jake terapije nisam smjela dojiti) ali nisam razmišljala o prestanku dojenja ni sekundu nego samo o tome kako održati mlijeko dok terapija završi. Izdajala sam se svako 3 sata dan, noć, svih 5 dana u bolnici i još 10 dana kući. Kad je terapija prošla i ja bila opet zdrava, uspješno sam se vratila na dojenje svoje bebe. Dojila sam 13 mjeseci.

[wp_ad_camp_1]

Prije 18 dana rodila sam drugu bebicu. Malo ranije rođena i uspavana nije odmah htio dojiti, pa smo se zbog žutice morali rastati 5 dana, mama kući beba na neonatalogiju. Nažalost dojili smo samo jedno jutro prije rastanka. Opet sam samo razmišljala kako ću osigurati svojoj bebi mlijeko dok mi se ne vrati kući. Izdajala sam se svakih 3 sata opet pokušavajući navući mlijeko.

Prvi dan su to bile 3 kapi ali zato treći dan već skoro cijela bočica. Sačuvala sam kolostrum znajući koliko je bitan za bebu, pogotovo za moju mrvicu koja je požurila da se rodi.

[wp_ad_camp_1]

Beba danas doji punom parom, bez ikakvih problema. Dojenje nije nimalo lagano, treba se znati nositi sa prepunjenim dojkama, bolnim bradavicama, upaljenim mliječnim kanalima… ali kad ja vidim sreću mog djeteta jer će dojiti, to je najiskrenija sreća i radost na svijetu, ja sam tada najsretnija majka na svijetu.

Vaša grupa mi je od velike važnosti i uvijek svratim pomalo, pročitam koji savjet ili nečije iskustvo, jer ako nismo informirani ne možemo ni uspjeti.

Želim svim majkama volju i snagu da početne probleme s dojenjem prevaziđu i da uživaju zajedno puno mjeseci u toplom zagrljaju punom ljubavi ♥️

mama iz Mostara


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!