“Naoružajte se znanjem, strpljenjem, voljom i dobrim ljudima koji su spremni pomoći” – mama malog princa

Draga Tereza,
Puno Vas pozdravljam i zahvaljujem za svako slovo podrške nama mamama.
Vašu stranicu i superbebu mi je preporučila jedna veoma draga osoba, a tekstovi su mi pomogli da razumijem šta su to skokovi u razvoju i kako protiču dani dojenja u samom početku.

Ja sam recimo imala problem sa naglim nadolaskom mlijeka jer nejaka beba nije mogla da obuhvati bradavicu pa sam uz pomoć jedne jako stručne patronažne sestre uspjela da moja bebica i ja nastavimo da dojimo. Ona mi je naročito pomogla oko izdajanja, na način da smo tandemski uspjeli bebi da izdojimo obrok, ona rukom, a ja ručnom izdajalicom. Savjetovala me je da masiram dojku koja je u tom periodu bila začepljena i nisam baš uspjevala da izdojim. Masirala sam je flašicom tople vode, stavljala sam obloge od kupusa. Sjećam se te noći kada je došla da mi pomogne, objašnjava mi kada da se izdajam kada da stavljam obloge, a ja kao mulac gledam u nju i ono što ona priča meni prolazi kroz glavu, ali ja ništa ne rezonujem. Kažem ja njoj hajte da ja njemu dam flašicu da on ne bude gladan. Međutim, šta onda sa grudima koje je trebalo riješiti. Bodrila me je i govorila mi da ja to mogu, da to nije ništa strašno, da će to proći i da se ne susrećem samo ja s time. I vjerujte uspjele smo.

[wp_ad_camp_1]

Dan kada sam “sredila” svoje cice i konačno htjela da prikačim svog malog sisavca, ispucale su mi bradavice i u izdajalici je bilo krvi. Međutim, taj dan patronažna je rekla da mi ipak bebicu stavimo da doji i od tog dana ja imam velikog sisoljupca ? poslije smo korigovali hvat bradavice, u čemu mi je pomogla jedna mama, tako da u svemu ovome bitno je naoružati se znanjem, strpljenjem, voljom i dobrim ljudima koji su spremni pomoći.

Svi koji aplaudiraju da je beba gladna jer je stalno na cici trebaju da znaju gdje su vrata, jer prvi put kada se desio skok i beba je bukvalno predanila na sisi, kada sam pokleknula pod pritiskom okoline: “Ah, zar to opet jede?! Možda je gladan, napravi mu flašicu!” znam da mi se srce cijepalo jer sam dan provela trudeći se da dojimo, na kraju i moj dečkić se trudio da sebi nabavi mlijeka, ali sve je to sada iza nas.

[wp_ad_camp_1]

Radujem se svakom danu koji provedemo cicajući ? Pozdrav svim mamama bez obzira da li doje, izdajaju, dohranjuju bebice jer svaka mama je heroj svoje bebe i za nju radi ono što je najbolje ???

Mama malog princa
(jer mu to ime znači ? )


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!