Priča o dojenju 62

dojenje

Draga Tereza,

Srdacno Vas pozdravljam. Ako moze anonimno, podijelila bih sa vama i ostalim majkama svoju pricu.

Rodila sam zdravu bebu 31.01 prirodnim putem, tesku 3.390, nedelju dana posle termina. Odmah po rodjenju beba je smjestena na neonatologiji ali u drugom gradu, jer posle infekcije u nasem porodilistu koja se desila skoro tri mjeseca prije mog porodjaja nasa bolnica nije imala nijednog neonatologa. Treci dan sam otpustena iz porodilista i odmah krenula svojoj bebici odlucna u namjeri da je dojim. Tog dana je nadoslo mlijeko. Sestra na neonatologiji mi je stavila bebu na grudi ali nezainteresovano… pitala sam je kako da uzmem bebu, kako mi je prvo dijete nista nisam znala… dozvolili su mi da dolazim na 3h i da ga dojim. Tako sam i radila puna cetiri dana, tokom noci posjete nisu bile dozvoljene pa sam se uz pomoc pumpice izdajala.

Posle cetiri dana nam je receno da beba moze kuci ali tada nastaje prava nocna mora za mene. Beba place po citav dan a ja po savjetu sestara sa neonatologije cekam da prodje tri sata pa da ga dojim. On place a mene nema ko da nauci da ga dojim jer je vjerovatno gladan i mislim mozda ima grceve… Sjutradan dolazi patronazna koja me isto savjetuje na 3h da dojim i gledajuci moje prepunjene grudi i ragade na bradavicama jos savjetuje da se izdajam posle svakog podoja kako ne bih dobila upalu i da stalno drzim tople obloge. Posle tri nedelje na kontroli vidim da je beba tek povratila porodjajnu tezinu (iz bolnice smo izasli sa 3260). Pedijatar nam naravno savjetuje da uvedemo dohranu i odmah sam to uradila misleci da je moja greska sto je beba tek povratila porodjajnu tezinu, a i bila je jer beba nije dojena na zahtjev.

I tako puna dva mjeseca ja placem od bolova dok ga dojim, a jos vise kad mu posle podoja dodam flasicu a on sve popije.Posle dva mjeseca moji bolovi su prestali kao i izdajanje posle podoja pa kako sam imala vise vremena citam sve sto stignem na vasem sajtu…. Nisam primijenila nista od vasih savjeta kako bih prekinula dohranjivanje jer sam u tom trenutku smatrala da se kolicina mlijeka smanjila i da ga sada MORAM dohranjivati. Posle tri mjeseca i 12 dana moj djecak je odjednom odlucio da vise ne pije ad. Danima sam pokusavala da ga dohranjujem dok nisam shvatila da je njemu dovoljno moje mlijeko. Najsrecniji dan u mom zivotu!!!

Nije napredovao po kg kao do tada ali je dobijao oko 700gr mjesecno…. sada ne gledam na sat i ne mjerim duzinu podoja, moj junak sisa kad pozeli i danju i nocu i za mene nema vece srece…. Svakog dana brojim mokre pelene plaseci se da moja beba nije gladna ali bogu hvala lijepo napreduje, nekad sisa posle 2h a nekad prodje i 4h. Nekad dojenje traje 5 minuta a nekad 30 minuta.A ja pomislim na Vas i sve savjete koje dajete majkama skoro svaki put kad ga stavim na grudi.

Hvala sto pomazete zenama, sto imate vremena za sva pitanja i za sve nase price…

Oprostite na predugom postu, imala sam potrebu ispricati ovo nekom ko ce saslusati i razumjeti. Ugodno vece.


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!