“Dojiti svoju bebu je prelepa stvar” – Angie

Dobar dan Tereza, kako ste? Nadam se da Vam ovaj period u kojem se sada svi nalazimo ne pada teško i da ste puni pozitivne energije i verdrine kao i uvek! Vi zaista jeste velika inspiracija i podrška mnogim ženama, majkama, pa vezano sa tim htela bih da podelim delić mog iskustva o dojenju i na taj način dam podršku svim budućim mamama koje ovo čitaju.

[wp_ad_camp_1]

Ja sam od samog početka svoje trudnoće znala da želim da dojim svoju bebu, pošto mi je to prva trudnoća nisam baš bila sigurna šta zapravo znači dojenje dok nisam imala lično iskustvo. Danas kada je prošlo skoro 8 meseci od rođenja moje prelepe princezice o dojenju mogu da kažem sledece:

Dojiti svoju bebu je prelepa stvar koju možete da uradite za sebe i svoje dete, ta konekcija koja se ostvari kada prvi put stavite bebu na svoje grudi i kada to maleno biće instinktivno počne da se hrani je ne moguće rečima opisati, endorfin vam preplavi celo telo i vi tada možete znati da ste uspostavili vama jedinstvenu i večitu povezanost sa svojim detetom.

[wp_ad_camp_1]

Znajte sledece: Potrebne su vam prave informacije, od stručne osobe koja zna šta govori, koja ima iskustva i koja je posvećena onome što radi. Na pravom ste mestu samo slušajte šta vam Tereza priča jer je ona zaista u pravu. Morate da slušate svoje telo i posmatrate vašu bebu i signale koje vam daje, naše bebe nama sve kažu i ako ne znaju da pričaju samo ih treba pažljivo posmatrati.

Budite smirene, opuštene, volite i mazite vašu bebu. Držite je u naručju i kada vas sve boli, i kad ste neverovatno umorne, trudite se da u tim prvim danima beba oseti vas i njenog oca. Ne trebaju vam, tetke, bake i komšije.. treba vam vaša beba i vaš muž. Nemojte odustajati, i onda kada mislite da ste u nemogućoj misiji znajte da možete da uspete samo ako to zaista želite.

Eto toliko od mene, nadam se da će moje reći poslužiti i pomoći nekome.

Veliki pozdrav!

Angie


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!