“Da li čestim podojima štetim svojoj bebi?”

dojenje

Odlučila sam se da napišem svoje iskustvo koje je malo drugačije, možda nekom pomogne…

Na porođjaju su mi odmah dali bebu, koji je prvog minuta sisao kao da već imamo podugačak staž. Jednostavno je bila ljubav na prvi pogled sa sikom ?

U porodilištu su davali dohranu i niko me nije naučio ama baš ništa o dojenju.

Imala sam sreću da sam naišla na jako stručnu patronažnu sestru (privatno sam je angažovala) koja me naučila sve o dojenju i bebac i ja smo funkcionisali kao savršen tim. Prvi mjesec napredovao 1400 grama isključivo na dojenju.

[wp_ad_camp_1]

E posle toga krecu “problemi”… bebac počinje da sisa neprestano, na svakih sat vremena plač koji ne prestaje osim kad ga dojim. Svi oko mene me ubjeđjuju da su grčevi i da griješim što ga toliko dojim, da mu samo pravim problem jer mu opterećujem stomak i da treba da ga uobročim i pustim da plače. Ja pratim instinkt i dajem mu da sisa koliko hoće ali istovremno imam i grižu savjesti da li mu time štetim. Mislim da sve majke znaju koliko je mučno kad imate sumnju da nekim ponašanjem škodite bebi…

Tada mi prijateljica preporučuje Terezu koja mi se javila i objasnila sve u vezi skokova u razvoju, i objasnila da slobodno dajem bebi da sisa koliko god i kad god hoće, bez zamaranja o “uobročavanju”.

Tako je i bilo. Skok je brzo prošao, a moj bebac i dalje (7 i po mjeseci) sisa kad god mu se prohtije ? i ja i on smo srećni zbog toga.

Terezi hvala što je pomogla da moja beba i ja uživamo u dojenju bez sumnji.

Maja Sekulić Đurašović


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!