“Gledam optimistično napred” – Ana Marija

Pozdrav draga gospođo Tereza. Već dugo razmišljam da vam se javim. Htjela bih vam samo ispričati svoju priču, trnovit put do cilja, jer možda pomogne nekome tko misli odustati.

[wp_ad_camp_1]

Moja Lorena rođena je u 39 tjednu s 3880g, 51 cm duga, vaginalni porod, pupčana vrpca oko vrata (srećom bez posljedica). Odmah poslije rođenja prihvaća dojku, tako da smo prvi podoj imali u prvih sat vremena života. Odlučila sam da ću dojiti Lorenu i bila presretna što je lijepo odmah prihvatila dojku. U bolnici smo proveli 4 dana jer je ona “puno” gubila na težini. Kada je spavala ja sam ručno cijedila kap po kap mlijeka u mali poklopčić i dodavala joj nakon podoja. Otpušteni smo iz bolnice s 3550g.

Mislila sam da smo uspjele i nastavila je dojiti, nekoliko dana kasnije dolazi patronažna sestra i vaga pokazuje samo 10 grama više nego pri otpustu iz bolnice. Osjećala sam se poraženo… Nisam odustala, sa 11 dana imali smo 3590g i patronazna preporuča dohranu.

[wp_ad_camp_1]

Izdajala sam se kada sam stigla i poslije svakog podoja dodavala. Patronažna je vagala bebu prije i poslije podoja, dobivala je po podoju 20g s tim da je odmah uslijedila i mokra pelena. Zaključili smo da popije samo ono prvo niskokalorično mlijeko i onda se igra, mala ljenčina. Nastavila sam dojiti i izdajati se, ali isto tako i dodavati adaptirano mlijeko po potrebi. 21.dan smo vratili porođajnu težinu.

S mjesec dana imali smo 4650g i počela sam polako ukidati dohranu, obrok po obrok, vjerojatno sam imala sreću jer Lorena voli sisu više od bilo čega. Tada san već uspijevala izdojiti za njene potrebe tokom dana, a noć je od rođenja provodila na sisi. Tako da samo preostalo da ona počne prazniti dojke. Pila sam ******, čajeve za dojenje, radila kompresije, stavljala tople obloge, molila za otpuštanje mlijeka i tražila snagu da ne odustanem, a vjerujte mi da mi je puno puta došlo da odustanem. I onda kada bi pogledala nju kako lijepo papa i koliko je mirna dobila bih novi val snage.

Sada nam je svaki obrok dojenje i ponosna sam jer smo uspjele, da ona nije toliki sisoljubac vjerujem da bi bilo puno teže. Sad sa dva mjeseca imamo 5500g , ponosna sam ali i uplašena, stalno se pitam dali je dovoljno, dali je gladna.

Gledam optimistično napred i znam da nas ćeka još izazova ali kad smo ovo nadvladali znam da ćemo sve.??

Ana Marija


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!