“Kada kažu, nestalo mleko od stresa…” – Vanja

Želim da podelim svoje iskustvo.

Na ovoj fotografiji nalazi se moj sin i ovde prvi put sisa u svojoj kući. Po rođenju je odmah stavljen na dojku i sisao je. Ubrzo zatim, dan kasnije, doktori primećuju problem sa disanjem.. Posle mukotrpne borbe i nagađanja, našli smo odličnog doktora koji je prepoznao o čemu se radi. Mnogo pre njega nisu znali šta je u pitanju. Pošto je prenatalno viđeno da dete ima urođenu srčanu manu (koja nije opasna, potvrđeno od najboljeg kardiologa u zemlji), doktori su to brzo disanje pripisali srčanoj mani….

[wp_ad_camp_1]

Dete se tako nedelju dana patilo, da bi završilo na respiratoru. Sve vreme je pio moje mleko, kroz sondu u nosu, jer nije smeo da sisa, da ne bi opterećivao srce. Tad je još jedan kardiolog govorio da osim mane, srce deluje odlično.

Posle intenzivne menjaju kardiologa, nedeljama dete bez adekvatne terapije… Na kraju je dobija, konačna dijagnoza je insuficijencija srca uzrokavana miokarditisom. A miokarditis je zaradio od nekog Eho virusa, preko placente na samom kraju trudnoće. To potiče iz porodilista verovatno jer je bilo dosta propusta, npr.nije se primetilo da je vodenjak prsnuo visoko….

[wp_ad_camp_1]

No, dete sad ima 16 meseci i još uvek sisa.
Vreme u bolnici po rođenju skoro 2 meseca. Ja sam bila uz njega, dok je drugo dete od nepune 3 godine bilo kod kuće sa tatom.

U bolnici sam čak bila donor mleka, moje mleko su pila nedonoščad i bolesna deca na intenzivnoj nezi.

Ponosna sam na to. I na to što sam uspela da održim laktaciju jer sam verovala da će mu to doći kao lek.

Nisam znala hoće li moj borac tad preživeti. Ali pošto se on toliko borio, šta je meni drugo preostalo….
Sisace dok on ne kaže dosta. Jer nema ništa gore kad rodis dete, pa ti ga oduzmu i saznaš da je na ivici života. I kad kažu nestalo mleko od stresa, ja sam živi primer da to nije tačno….

Vanja S.


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!