Mnogo sam želela da dojim, svim srcem!

Imam potrebu da Vam pišem i da se zahvalim. Trenutno samo ovako verbalno, a u skorije vreme i finansijski da podržim Vaš rad.
Prvu devojčicu sam uspešno dojila 20 meseci, prestala sam onda kada sam smatrala da je dovoljno i kada sam videla da smo obe spremne za to. Drugo dete je prošlo pakao po rođenju, i borilo se da diše samo, svojim plućima. Prevremeno rođeno dete.

foto: privatna arhiva

Uz Vašu pomoć i uz svoju ogromnu volju uspela sam da održim mleko. Beba je taćno 27 dana bila u Tiršovoj. Hranjen je u početku na sondu. Za sve to vreme sam ja koristila pumpicu, prvo pogrešno, pa nakon Vašeg saveta ispravno. Želela sam što pre da budem sa bebom ali je za sve to bilo potrebno vreme i da on bude stabilno. Da se razumemo, mnogo sam želela da dojim, svim srcem i presrećna sam što sam to uspela, ali su druge stvari bile prioritet. Imala sam osećaj da gubimo dragoceno vreme jer nikako da me prime da budem sa njim.

Prvi dan kad su me primili, njemu su tad skinuli sondu, a hranjen je preko flašice, i nije umeo čak ni to. Svaki mililitar je bio važan, a ja sam tada uspevala da izvučem samo 15ml iz obe dojke. Zbog obaveza koje sam imala oko bebe, terapija, hranjenje, inhaliranje, dreniranje, nisam imala mnogo vremena da se muzem. Izvinjavam se što sam odužila.

Dobili smo sutradan zeleno svetlo od dr da ga stavljam na grudi. Da ne bude više od 10 minuta na svakoj dojci. Koliko god da mi je instinkt govorio da ga dojim dok ne završi podoj na jednoj dojci, a vaga pre podoja i posle pokazivala 0, nisam odustala i mleko je konačno krenulo. Tako smo na kraju posle 8 dana provedenih u bolnici došli do toga da posle podoja nije trebala dohrana.

Kod kuće samo podoj na zahtev čim smo izašli iz bolnice i instinkt me nije prevario. Za 6 dana, moj mali DIV je dobio 300 grama. I to mu je prvi napredak od kako je rođen uopste, i to samo i zahvaljujući dojenju.

Postoji nešto što se zove “majka priroda” i što je zenama omogućilo da hrane svoju decu bez obzira na glad, stres, i okolnosti. I postoji žena zvana Tereza koja to zna, i koja svim snagama prenosi tu poruku majkama u Srbiji, a i u svetu sigurna sam. I na tome Vam veliko HVALA… Hvala na svemu do sada ❤️❤️❤️
Hvala do neba!

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!