Priča o dojenju 64 – Vlašić Andrea

64 prica od ojenju

Evo da i ja podijelim svoju pricu o dojenju, i da koliko toliko ohrabrim buduće mame koje žele da doje, a okruženje tvrdi da ne može. 

Kada sam ostala trudna, i kroz priču sa drugaricama koje su se ostvarile kao majke prije mene ja sam ubijeđena bila da se dojiti ne moze. Da mlijeko nestaje preko noći, da ga nema dovoljno, da nije kvalitetno i svašta još. I tako ja ubijeđena da se u današnje vrijeme bebe ne doje, kontam moguće je svašta se dešava 🙂 i igrom slučaja saznam za grupu MOJA PODRSKA DOJENJU i za predivnu, prestrpljivu gospođu Terezu.

U prvi mah, pomislila sam čuj molim te, baš neko preko interneta može nekome pomoći da uspiješno doji, međutim pomalo ja krenem čitati sve postove i linkove koji su objavljivani. Kako se porod bližio ja sve više i više čitam, svaki post po nekoliko puta, imam utisak da sam ih napamet naučila. I tada kazem sebi JA ĆU USPJEŠNO DA DOJIM 🙂

Tako ja rodim svog malog dječaka i započnem tu “nemoguću misiju ” zvana dojenje, koja uspiješno traje 4 mjeseca :-).

Zahvaljujuci Vama draga Tereza početak smo prevazišli bez i jedne ranice na bradavici, (čak sam u cilju što boljeg postavljanja bebe na dojku, dojila sjedeći jer sam tako imala bolju kontrolu, i zbog toga mi se razašila rana od epiziotomije jer je bila ogromna, ja jako sitna i malena a moj dječak momčina od 4.050kg ), mastitisa i svega što prati početak dojenja kod ne informisane mame.

Nisam se dala pokolebati ni u trenutku kada je uslijedio skok u razvoju kada sam za okolinu bila majka koja dozvoljava da joj dijete bude gladno jer nema dovoljno mlijeka (zaboga pa beba plače iako je ručala), čak ni na savjet pedijatra nisam poklekla kada je moja beba dobila jedan mjesec malo na kilaži, savjet je domah bio uvesti Ad. Moj odgovor na to je bio: ko želi da hrani svoje dijete tim stvarima – njemu na volju, ja svoje neću !!! I moja beba na sledecoj kontroli napreduje kako treba. Vodila sam se mokrim pelenama i hvala Bogu i Terezi bila u pravu 🙂

Naše druženje (dojenje) nastavljamo i dalje nadamo se dugooooo 🙂

autor: Vlasic Andrea


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!