Niko nikom ne pomaže kako da savlada dojenje

Volela bi da mojom pričom promenim nešto ako je to moguće.

Moj sin ima dva i po meseca, u porodilištu su nas stalno nutkali dohranom koju sam ja odbijala i svoje dete dojila na zahtev. Osoblje koje tamo radi i poneke samozvane savetnice za dojenje insistirale da se dete meri pre i posle podoja.

Niko nikom ne pomaže kako da savlada dojenje.

Meni je ovo drugi dete pa znam osnove dojenja i nije mi bila potrebna velika pomoć, a neiskusne mame usled pritiska stalnog merenja i nutkanja dohranom brzo su odustale.

Po dolasku kući 500gr za 10 dana. Kako znam kad se ne merim? Moj sin je dobio temperaturu i usled urinarne infekcije hospitalizovan je na odeljenju neonatološke izolacije u dečijoj bolnici. Odmah su me odvojili od njega. Majke spavaju na četvrom spratu i samo silaze za podoj koji mora trajati najviše 30 minuta.

[wp_ad_camp_1]

I ako je beba uspavana od antibiotika i nije jaka da sisa sledi dohrana ili brzinsko izmlazanje i flašica. Moji kanali su razrađeni i pumpica mi dobro došla da svom detetu ne dam dohranu ali nije to slučaj sa ostalim majkama.

Na tom odeljenju su i prevremeno rođena deca i takav “podoj” se vremenki ograničava. Niti da se žena s pumpicom bavi niti s detetom. Naravno tu je i prisilno uobročavanje s tim da tamo mala beba ne sisa noću skoro 6 sati ??!!!

Kad smo uz Vašu pomoć uspeli da se vratimo sisanju dete je opet dobilo infekciju. Smešteni smo na odeljenje Odojče (za decu do godinu dana). Jako je važno da napomenem da od 40-tak dece samo jedno je bilo na sisanju tj moje.

Sestre odmah pitaju jesmo li se merili. Zbog jakih lekova je dete odbijalo da jede gde sam dobila savet da mu ponudim dohranu jer mu moje mleko ne odgovara. Hvala Bogu pa se sve dobro završilo i mi došli kući.

Nisam baš vična u izražavanju i vetovatno je ova moja priča malo haotična. Želim samo da poručim drugim ženama da ne odustaju i da je potrebna čelična volja da se laktacija održi i u ekstremno stresnim situacijama ali da je to moguće.

Moje dete će dobijati najvažniju superhranu koja će mu pomoći da ozdravi i bude veliki i zdrav dečak. To je najmanje što mogu da uradim za njega.

Zbog čega se i tzv stručna lica kod nas bore protiv dojenja i ništa ne rade da pomognu majkama da prevaziđu probleme koji mogu da im se nađu na tom putu, nikada mi neće biti jasno.

Sve najbolje Vam želim od srca i hvala na svakom savetu.


Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!