Tuzla: Sve o uspješnom dojenju sa Terezom Kiš Miljković (FOTO/VIDEO)

Tuzlanski ba

U Tuzli je u subotu na radost mnogih trudnica i mladih majki uspješno održana prva radionica o dojenju.

Da je tema ”dojenje, te kako uspješno dojiti dijete” itekako važna mladim majkama, pokazalo je i veliko interesovanje Tuzlanki za ovu radionicu koja je održana u Kući plamena mira, a vodila ju je poznata vršnjačka savjetnica za dojenje – Tereza Kiš Miljković koja svojim savjetima pomaže ženama širom regiona, piše Tuzlanski.ba.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VjWzhVwWXqM]

Tereza je majka troje djece i godinama putem Facebook stranice ”Moja podrška dojenju – Tereza Kiš Miljković” pruža podršku u dojenju majkama koje žele dojiti svoju djecu a ne znaju kako ili imaju probleme pri uspostavljanju dojenja. Radionica je trajala oko tri sata te je bila interaktivnog karaktera.

Tereza Miljkovic Tuzla
Tereza Kiš Miljković

Prisutne dame mogle su saznati u vrlo kratkom periodu sve ono što je potrebno kako bi uspješno dojile svoju djecu, te dobiti odgovore na pitanja koja su ih zanimala kao i rješenja problema sa kojima su se susretale do sada u dojenju djece.

Iako je sve više majki svjesno da je majčino mlijeko najbolja hrana za njihovu dojenčad, još uvijek u praksi postoje mnoga pitanja koje ih muče, zahvaljujući mitovima koji godinama zbunjuju buduće majke a prenose se ”s koljena na koljeno”.

[wp_ad_camp_1]

O vrijednosti i potrebi dojenja najbolje kaže slogan: ”Majčino srce i majčino mlijeko – nema zamjenu”. Dojenjem majka pruža djetetu ne samo hranu, već i toplinu, sigurnost i zaštitu, koja potiče razvoj njegovih osjetila, omogućuje miran san te pomaže pri socijalizacji djeteta u širu društvenu zajednicu. Vrlo je važno da majke isključivo samo doje svoju djecu makar do šestog mjeseca života.

Lejla Cipurkovic
Lejla Cipurković

Lejla Cipurković Teme koje su bile obrađene na radionici u Tuzli bile su: dojenje i brojevi (uobročavanje, trajanje podoja, gubljenje na težini, dobijanje na težini, trajanje pojedinačnih podoja, trajanje dojenja uopšteno) i nedovoljno mlijeka (kada mlijeko kreće, koliko treba da ga bude, kako znati ima li ga dovoljno, kako povećati količinu, šta su istine a šta zablude). Radionicu o dojenju je podržao Grad Tuzla a inicijator iste bile je mlada buduća majka Lejla Cipurković. Opširnije u video prilogu članka.

Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/carsija/tuzla-sve-o-uspjesnom-dojenju-sa-terezom-kis-miljkovic-fotovideo/

Više fotografija OVDE

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!